Afbeeldingsresultaat voor biennale arte 2019

De Biennale Arte is duidelijk aanwezig in hťťl VenetiŽ, niet enkel inde Giardini waar de paviljoenen staan of in de Arsenale, maar ook in diverse huizen en palazzi waar je de 'collateral events' vindt.  Je doet er dikwijls ontdekkingen.

Naar VenetiŽ vlieg je verweg het goedkoopst met Brussels Airlines.  Zo vlieg je soms voor zo'n 100 euro (laagste prijs) heen en terug op diverse momenten met vertrek vanuit Zaventem.  Vluchttijd anderhalf uur.  Bij aankomst neem je dan de bus, taxi of boot naar je bestemming (in of rond VenetiŽ). 
Ticket voor ťťn dag Biennale kost zo'n 25 euro, de Biennale is open van 10.00u tot 18.00u (gesloten op maandag
uitgezonderd op 13.05, 02.09 en 18.11).  Hotels in Venetie vind je vanaf 80 euro per nacht.  Voorzie voor een Biennale belevenis toch drie dagen (vier nachten).

Blijf je langer (waarom niet ?) dan is onze suggestie een hotelletje buiten VenetiŽ omwille van de rust en vooral de prijs/kwaliteit.  Wij verblijven steevast in het hotel Villa Graziella in Marghera waar je in de openingsrmaanden zo'n 60 euro (kan licht variŽren) per nacht neerlegt voor twee personen.  Een busrit (3 euro h/t te koop in het hotel) brengt je in een tiental minuten naar VenetiŽ.  Een combiticket  voor bus en vaporetto neem je vooraf bij een 'Tabacchi'.  Lekker en goedkoop eten doe je vlakbij dit hotel in 'Il Giardinetto'. 

Let op voor de obligate toeristenvallen, maar laat je bij langer verblijf toch maar eens verleiden tot een (duur) drankje met concert aan het San Marcopein (caffŤ Chioggia) , dat drankje kost dan wel rond de tien euro maar met dat concertje erbij ben je onmiddellijk in een Venetiaanse (maar toeristische) sfeer...