11.05.2019 - 24.11.2019

Biennale Arte 2019

 

Ralph Rugoff  is curator van de 58ste Biennale van VenetiŽ. Die gaat door tussen 11 mei en 24 november 2019.

Afbeeldingsresultaat voor Ralph Rugoff

De BiŽnnale van VenetiŽ, Italiaans: Biennale di Venezia, is een toonaangevende internationale kunstmanifestatie die sinds 1895 tweejaarlijks, dit jaar van mei tot november, in VenetiŽ wordt gehouden. het is daarom een biŽnnale. Achtentwintig landen onderhouden op een speciaal areaal, de Giardini in het stadsdeel Castello, hun eigen tentoonstellingsgebouw. Ook BelgiŽ heeft een eigen paviljoen. Landen die geen eigen paviljoen hebben, brengen hun tentoonstelling onder in verschillende gebouwen verdeeld over de stad. Behalve de afvaardigingen die door de deelnemende landen zelf worden uitgekozen, is er in de Arsenale een thematentoonstelling, die door de curator wordt samengesteld. In navolging van de kwaliteitsbeoordeling bij het filmfestival wordt ook op de kunstbiŽnnale een 'Gouden Leeuw' uitgereikt ter bekroning van de meest gewaardeerde bijdrage.

De eerste BiŽnnale van VenetiŽ werd in 1895 gehouden. In de oorlogsjaren waren er langere tussenpauzes. Er is tegenwoordig een onderscheid aangebracht in de verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, architectuur, muziek, theater en dans. De kunstbiŽnnale wordt in de oneven jaren gehouden en de architectuurbiŽnnale in de even jaren. Het filmfestival wordt jaarlijks gehouden.

Voor kunstenaars die zich willen positioneren binnen het veld van de hedendaagse kunst  is het bezoek aan de kunstbiŽnnale van VenetiŽ dikwijls verhelderend. 
Voor een bezoek trek je best een vijftal dagen uit,  maar heb je vooraf al je keuzes gemaakt dan kan je het ook met beperkt budget zelfs voor minder (klik hier voor onze aanbevelingen).  Klik hieronder voor meer info over de biennale...

Afbeeldingsresultaat voor biennale arte 2019